Turridning

 

 

No matter where you ride to, that´s where you are.

 

 

Oak Wood Ranch

Turridning

i Emilia Romagna (Italien) på Westernhästar

Turridning i lantlig miljö på trygga, snälla och välutbildade westernhästar. På Oak Wood Ranch finns hästar i olika storlekar lämpliga för såväl nybörjare som vana ryttare. Hästarna är av rasen American Quarter och American Paint. Stabila hästar som i USA och övriga delen av världen främst används för att utföra rancharbete och flytta boskap m.m. Vi inleder alltid våra turridningar med en genomgång på ridbanan. För nybörjare visar vi från grunden hur ridningen går till, hur man styr och sitter korrekt på hästen. Mer rutinerade ryttare får också en kort genomgång där vi belyser det viktiga i westernridningen. Vi tycker det är positivt att man i lugn och ro får en stund att bekanta sig med hästen man ska rida innan man ger sig ut i terrängen. Alla våra hästar är lugna, snälla och vana vid nybörjare och turridning. Vår kunniga personal svarar gärna på frågor och tillsammans gör vi allt för att ridturen ska kännas rolig, säker och avkopplande. Varje ridtur anpassas efter deltagarnas förmåga och önskemål. Vi rider i små grupper om ca: 2-6 personer. Perfekt för alla entusiastiska ryttare, familjen, företaget, kompisgänget, föreningen, möhippan eller varför inte unna dig ett äventyr på egen hand!

 

Vi erbjuder turridning 60 min, 90 min och 5 timmar (med paus för grillning). Vi skräddarsyr även turridning efter kundens eget önskemål. Möjligheterna är många, man kan kombinera turridningen med grillning, övernattning, bad i vårt utomhusspa, ridlektion och lassokastning (roping).

 

Det är vår önskan att kunna erbjuda ett trevligt umgänge med våra fina hästar oavsett om ni har ridvana eller inte. Till vårt förfogande finns en fantastisk lantlig natur och fina ridvägar. Vi har mindre hästar lämpliga för barn/ungdomar och större mer viktbärande hästar för vuxna. Våra hästar är alla noggrant utvalda för att passa för turridning. Att rida långritt i en westernsadel är ofta en behaglig upplevelse och att föredra både för ryttarens bakdel och hästens rygg. För den ovane ryttaren är den att föredra också då den är ordentligt uppbyggd både fram och bak och framtill sitter även hornet där man kan ta tag om man behöver hålla i sig eller få lite extra balans.

 

Uppge dina önskemål om typ av häst och vilken tur ni önskar rida i samband med bokning. Skriv några rader om dig själv och din/er ridvana. Ungefärlig vikt och längd kan vara bra för oss att veta. Vi har en viktgräns på 90 kg och endast två av våra hästar kan bära den vikten. På våra minsta quarterhästar är max vikten 70 kg. De mellanstora hästarna har en maxvikt på 85 kg.

 

Klä dig i ändamålsenliga kläder efter årstid och rådande väderlek! Vi ställer sällan in ridturer pga. lite dåligt väder. Vi har oljerockar att låna ut vid lättare regn. Vid totalt oavbrutet ösregn ställer vi oftast in och bokar om till en annan dag. Samma sak vid åska och kraftig blåst/storm.

Lämpligt på fötterna är gummistövel/ridsko eller vinterfodrad stövel eller sko. Sko med klack är att föredra. Ridhjälmar finns att låna på ranchen. Medtag gärna ett par sköna handskar i skinn eller annat slitstarkt material och fodrade vintertid!

Alla våra turridningar går att boka året om. Vardagar och helger, även vissa helgdagar.

Alla våra hästar är skodda och vintertid skos de med snösula och brodd. Alla våra hästar är försäkrade och även samtliga våra deltagare i ranchens aktiviteter omfattas av vår gruppolycksfallsförsäkring.

För bokning och information om turridning maila oss på info@oakwoodranch.it eller telefon +39 388 754 4298.

 

Betalning sker i samband med bokning till vårt bankgiro 771-5279 skriv namn och datum för er ridning. Vi skickar bekräftelse och kvitto via mail. Sena bokningar betalas kontant på plats. Vi kan även fakturera.

Obs) Vi tar inte kort! Företaget har F-skattesedel.

Avbokning skall ske skriftligen via mail och pengarna återbetalas endast om avbokningen skett senast 48 timmar före det bokade ridtillfället.

 

Turridning 90 min

Vår klassiska och mest efterfrågade turridning är den på 90 minuter. Lämplig för såväl vana ryttare som för nybörjare. Vi försöker i största möjliga mån att inte blanda ovana med vana om det inte är inom ett och samma sällskap. Var och en ska självfallet erbjudas en turridning lämplig efter sin egen nivå. Vi inleder med en kort genomgång på ridbanan där vi går igenom grunderna i westernridningens principer. Vi går även igenom hur vi bör sitta till häst och vad man ska tänka på under ridturen. Vi besvarar självklart alla frågor innan vi ger oss iväg. Vi rider i totalt 90 minuter så oftast är det 15 min på ridbanan och 75 min ute i skogen. Vi vill att alla ryttare är på plats minst 30 min före ridturen. Vi inleder med att fördela hästarna, alla får chansen om de vill att vara med och hjälpa till med borstningen och sadlingen, sedan startar vi genomgången.

Efter ridturen bjuder vi på fika och smörgås!

Maxvikt 90 kg!

Pris: 750 kr

 

Turridning 5 timmar

Den lyxigaste varianten av turridning där vi rider två turer på ungefär 75-90 min vardera och tar paus emellan för en härlig lunch eller middag. Sommartid och vår/höst när vädret tillåter grillar vi ibland nere på ranchen och ibland uppe i skogen vid vindskyddet och våra sommarhagar. Vintertid erbjuds måltid inne i den uppvärmda Stallmästarbostaden där vi istället eldar i vedspisen i köket! Ridningen sker i varierad terräng och vi anpassar oss efter samtliga deltagares förmåga och önskemål.

 

Pris: 1500 kr

 

Turridning 60 min

Lilla turen som vi kallar den att främst avsedd för familjer med yngre barn. Alernativt ovana ryttare eller äldre ryttare som tycker att 90 minuter är lite långt. Här kan barn i åldern 3-10 följa med och får då en ledare som går till fots och som hjälper barnet att klara av turen. Barn 8 år och äldre med några års ridvana kan få rida utan ledare men en ledare kommer finnas i närheten. Det är mycket viktigt att man som förälder tänker på barnets säkerhet i första hand och inte lyssnar för mycket på barnets egen vilja. Barn under 10 års ålder klarar oftast inte av att rida själva i skogen oavsett om de har gått några terminer på ridskola eller inte. Vi som driver Oak Wood Ranch har många års erfarenhet av turridning med barn och vi vill åter igen understryka hur viktigt det är som förälder att förstå vårt säkerhetstänk. Vi vill erbjuda en härlig och minnesvärd upplevelse som förälder och barn kan njuta av att få göra tillsammans. Den upplevelsen kan bara bli rolig och minnesvärd om den också är säker och utformad med barnets och hästens bästa i fokus. Vi gör alltid en individuell bedömning av barnets ridförmåga under genomgången på ridbanan. Barn under 8 år rider alltid med ledare på Oak Wood Ranch!

 

Lilla turen sker längs med fina ridvägar och ridstigar i varierad terräng. Vi varvar skritt och trav. Rider i uppförsbackar och nedförsbackar. Njuter av naturen och efteråt bjuder vi på fika och smörgås!

 

Pris: 550 kr