Ridskola Western

 

Vår ridskola är ett bra alternativ för dig som söker en avslappnad miljö där hästens välmående står i fokus.

 

Oak Wood Ranch

Westernridskola

i Emilia Romagna (Italien)

På Oak Wood Ranch är vi stolta över att kunna erbjuda en westernridskola av god kvalitet och där undervisningen sker på trevliga och välutbildade hästar. Efterfrågan på lektionsridning i grupp har varit stor och under 2016 kommer förmodligen antalet grupper att utökas ytterligare. Vi välkomnar alla sorters ryttare och erbjuder en ridskola där möjlighet finns till fördjupade kunskaper och där man lär sig att rida från grunden på ett sätt som är stimulerande både för häst och för ryttare. Våra hästar är av raserna American Quarter och American Paint. Alla är välutbildade i både western och dressyr. Vår ridskola är ett bra alternativ för dig som söker en avslappnad och trivsam miljö där hästens välmående står i fokus!

 

På Oak Wood Ranch finns en lugn och familjär känsla i en idyllisk lantlig och vacker miljö. Undervisningen sker på våra lugna, snälla och välskolade westernhästar. Eleverna undervisas främst i westernridning och westerndressyr. Filosofin bakom vår ridskola genomsyras av en sund inställning till att hästen ska ha en god disciplin, att den ska vara uppfostrad och tränad för att klara av sin uppgift, att man kan kommunicera med hästen i de flesta situationer och ett gott säkerhetstänk.

 

Vi vänder oss till såväl vana ryttare som till dig som bara ridit en del. För att rida i ridskolan vill vi i de flesta grupper att eleverna ska ha minst 1 års ridvana. Detta krav går att uppnå genom att ta ett antal privatlektioner alternativt en eller två 5 veckors grundkurs i westernridning. För totala nybörjare erbjuder vi privatlektioner tills man är redo att gå vidare till ridskolan om man vill det. För nya elever undervisar vi alltid noggrant i kunskap om hästens utrustning, sadel och huvudlag. Vi bistår alltid våra elever om dessa behöver hjälp i samband med lektionsridningen med sadling m.m.

Vi tar maximalt emot 5 deltagare per lektionsgrupp! Detta för att kunna garantera en hög nivå och kvalitét på undervisningen. Är du osäker på vilken grupp du passar i så hör gärna av dig så hjälper vi dig. Det går även bra att boka en privatlektion och i samband med denna komma fram till lämplig lektionsgrupp.

Vi ser gärna att eleverna är på plats 15-30 min före lektionsstart för att hjälpa till och göra iordning sin häst. I samband med lektionsridning hos oss finns stora möjligheter för den som vill att hjälpa till med hästarna, stallet och kvällens sysslor.

Ridningen sker utomhus på belyst paddock 25x45 meter. Vid mycket dåligt väder ställer vi in och erbjuder ny lektionstid.

Uteblir man från ett lektionstillfälle erbjuds kompenation i form av turridning eller annat lektionstillfälle. Då grupperna är så små kan vi inte alltid garantera att det går att rida igen i en annan grupp. För att ha rätt till kompensation måste avbokning ha gjorts skriftligen via mail eller sms senast 48 timmar före lektionstillfället!

 

Antalet platser till ridskolan är begränsade. Vi rekommenderar därför att anmäla sig i god tid! Det går bra att ställa sig i kö om önskad lektionsgrupp redan är full.

Anmälan till våra lektionsgrupper sker via mail till info@oakwoodranch.it eller via telefon till +39 388 754 9842. Frågor besvaras av Helena.

 

 

Höstterminen 2017

 

Vi erbjuder för tillfället ingen lektionsridning i Western. Höstens program publiceras senare under sommaren 2017.

 

 

Carolina Rössner

Här berättar Carolina om hur det gick till när hon började rida på Oak Wood Ranch 2013.

 

I början av 2008 råkade jag ut för en otäck avsittning. Jag fick ont i nacken, men den värsta skadan var rädslan som drabbade mig. Den bosatte sig i mitt huvud och genomsyrande hela min kropp. Glädjen att vara i närheten av hästar och att rida dränktes av andra känslor.

Under några år slutade jag rida helt. Jag tyckte bara det var skönt att slippa möta min rädsla. Men så småningom insåg jag att jag förlorat en viktig del av min egen identitet och en av mina största energikällor. Jag insåg att jag saknade de vackra djuren. Jag bestämde mig för att utmana mig själv. Till att börja med läste jag böcker om horsemanship och om hästars beteende. Bara att fundera på att sitta upp igen gav mig handsvett och det blev svårt att andas. Men jag gjorde en plan och insåg att jag behövde hamna i ett helt nytt sammanhang, utan prestationskrav och där jag kunde börja om från början.

Första gången jag körde in på Oak Wood Ranchens gårdsplan brände tårarna bakom ögonlocken. Jag hade mailat innan och berättat min historia. Helenas raka och spontana sätt hjälpte mig att få perspektiv. Hon tog min rädsla på allvar, men analyserade den inte närmare. Och väl i sadeln fick min hjärna fullt upp med att lära sig Westernridningens nycklar. För en inbiten engelsk ryttarinna krävs en del omprogrammering. Under några intensiva privatlektioner utmanade Helena mig med övningar och olika hästar. Visst fanns det stunder då jag kände en kall kår av rädsla, men hjärnan hann aldrig gå i baklås.

Helenas förtroende för min förmåga smittade så småningom av sig på mig. Min gamla positiva känsla kom tillbaka. Sedan några år tillbaks är jag elev på ridskolan. Stallets hästar är pigga och känsliga, men samtidigt trygga och stabila. Jag rider gärna Georgia, en fantastisk liten dam med mycket integritet och oändlig med positiv energi. Hon är så lyhörd att min största utmaning är att hålla reda på mig själv så jag inte ger henne fel signaler.

Om några veckor ger jag mig ut på ridäventyr i Mongoliet. Full av förväntan och med skönt pirr i magen!

 

/Carolina

 

 

Gustav Almlöf

Läs Gustavs egen berättelse om hur han började rida på Oak Wood Ranch hösten 2014.

 

Efter att ha provat på westernridning i Skåne ville jag hitta något mer närliggande och fastnade direkt för Oak Wood Ranch. Möjligheten att få rida quarter- och painthästar är ett stort plus när man är en vilda västernmupp som jag. Började med en privatlektion och sedan vidare med en turridning som följdes av en 5-veckors kurs i westernridning.

Det var så kul att jag omedelbart anmälde mig till nästkommande 5-veckors kurs!

Nästa steg blev ridskolan som är ett ypperligt tillfälle om man vill rida under en hel termin och samtidigt få större kontinuitet och möjlighet att utvecklas som ryttare. Ridningens upplägg bjuder alltid på nya utmaningar, övningar och moment. Det gör det hela fräscht och roligt.

Varje elev får tydliga instruktioner och hjälp med det som är svårt för att kunna utvecklas på ett bra och säkert sätt.

Har ridit på ett par olika hästar, men funnit min favorit i Manne ”Show me the Manny”.

Manne är en pålitlig och duktig häst, en individ med personlighet, vilket är härligt. Vi kommer bra överens, men jag förstår om han ibland undrar vad jag håller på med uppe i sadeln. Faktum är att det är en riktig ”hit” bara att åka med!

Stämningen på ranchen är himla bra. Det är en höjdpunkt att komma ut och umgås med likasinnade och givetvis att få rida och gulla med hästarna. Helena och Johan som driver Oak Wood Ranch är två vänliga själar som alltid ger ett gott och varmt bemötande.

Rekommenderas!

 

/Gustav